20230510
10 maig 2023

Un jutjat obre diligències contra Toni Soler, Jair Domínguez i Judit Martín per un gag de la Mare de Déu del Rocío

Vulneracions:El dia 4 d’abril, al programa Està Passant de TV3, Judit Martín va aparèixer disfressada de la Mare de Déu del Rocío i va fer-ne una paròdia. Martín imitava l’accent andalús i feia bromes sobre sexe i sobre la religió catòlica. Arran d’això, la Fundación Española de Abogados Cristianos s’hi querella i la querella s’admet a tràmit. La causa s’obrirà per un delicte d’escarni dels sentiments dels membres d’una confessió religiosa però, finalment, el Jutjat d’Instrucció número 5 de Sant Feliu de Llobregat els citarà també a declarar com a investigats el 27 d’octubre per un delicte d’injúries. Amnistia Internacional publicarà uns tuits on considera la el gag llibertat d’expressió i que els estats han de revocar les lleis que prohibeixen la blasfèmia.

Entrada 1169
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí