20220831
31 agost 2022

El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides conclou que Espanya va violar els drets polítics d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull al suspendre’ls de les seves funcions de diputats abans de ser condemnats

Vulneracions:El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va suspendre Junqueras, Romeva (ERC), Rull i Turull (JxCat) de les seves funcions de diputats abans de la condemna, al ser processats per rebel·lió en el marc de la causa contra els líders de l’1-O, en aplicació de l’article 384 bis de la LECrim. Els exdiputats van presentar una demanda davant el Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides al·legant una vulneració dels drets polítics de l’article 25 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de l’ONU. El Comitè conclou que Espanya va violar els drets polítics dels demandants en processar-los per rebel·lió (el que en comporta la suspensió) en relació a “fets públics i pacífics”. El Comitè també conclou que l’Estat té l’obligació d’adoptar totes les mesures necessàries per tal d’evitar la comissió de violacions similars al futur. Un cop acabat el termini de 180 dies, al març de 2023, l’Advocacia de l’Estat respon que amb la difusió del dictamen ja n’havia fet prou reparació i dona ple compliment a la reclamació de l’ONU.

Entrada 1089
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí