20220906
6 setembre 2022

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Figueres arxiva la causa dels talls a la Jonquera convocats pel Tsunami Democràtic

Vulneracions:El Jutjat d’Instrucció número 4 de Figueres mantenia la causa oberta contra gairebé 200 persones pel delicte de desordres públics. Els talls, convocats pel Tsunami Democràtic, es van produir l’11 i 12 de novembre de 2019 a l’AP-7, a l’altura de la Jonquera, en el marc de les protestes postsentència. La causa segueix, però, respecte d’un investigat pel delicte d’atemptat contra l’autoritat i contra un agent dels Mossos d’Esquadra pel delicte de lesions. El 8 de novembre, el col·lectiu Alerta Solidària anuncia que la Fiscalia ha presentat recurs d’apel·lació contra la decisió, i en demana el sobreseïment provisional en comptes del definitiu. La Fiscalia canvia de criteri respecte de la instrucció, atès que presenta aquest recurs quan havia considerat prèviament que els fets investigats no es podien considerar delictes, a l’estar emparats pel dret a la llibertat d’expressió. Ara, considera que va haver-hi danys a la carretera que podrien ser constitutius de delictes.

Entrada 1090
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí