20220810
10 agost 2022

El Ministeri de l’Interior justifica les infiltracions al moviment independentista i les vincula amb el terrorisme

Vulneracions:L’informe del Ministeri de l’Interior i de la Direcció General de la Policía Nacional es redacta en el marc del recurs contenciós administratiu per protecció de drets fonamentals presentat per Òmnium Cultural als Jutjats Centrals d’Instrucció de l’Audiència Nacional. El Ministeri de l’Interior considera que les infiltracions sense autorització judicial són legítimes, idònies i oportunes. L’informe exposa que a Catalunya s’han viscut situacions de “violència molt greu”, que pretenen subvertir l’ordre constitucional o alterar l’estructura territorial de l’Estat i que legitimen l’actuació dels serveis d’informació i intel·ligència. Es considera, entre d’altres coses, que l’independentisme ha participat a manifestacions “no autoritzades”, i ha cridat a participar a “manifestacions il·legals” i ha fet actes de sabotatge contra les instal·lacions públiques. A més, considera que la multimilitància dels membres de col·lectius “secessionistes radicals” fa especialment complicada la seva vigilància. L’informe cita com a justificació de les infiltracions l’Estratègia Nacional contra el Terrorisme, on s’indica que “els extremismes identitaris excloents” poden derivar en violència. Finalment, es desestima el recurs i Òmnium anuncia que recorrerà contra la decisió.

Entrada 1088
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí