20191015
15 octubre 2019

Presó provisional per a en Dren, detingut durant una protesta postsentència

Vulneracions:La BRIMO dels Mossos d’Esquadra detenen en Dren a una protesta postsentència a la rodalia de la Delegació del govern espanyol a Catalunya durant una càrrega policial. En Dren explicarà més tard que un policia el llença a terra, li trepitja la cara i li donen cops fins trobar la seva identificació, que ell no els podia proporcionar perquè estava emmanillat i denuncia que el tracten amb brutalitat. El jove passa molta estona en custòdia policial fins que passa a disposició judicial. La jutgessa, Eva Molto Guardiola, la mateixa que va instruir el cas d’El Jueves, en decreta presó provisional. En Dren sortirà de Wad-Ras el 15 de novembre. L’única prova contra ell és la paraula d’un agent, que diu que el jove va llançar-li una pedra. Al març de 2020, li retiren la mesura cautelar de comparèixer setmanalment al jutjat i la prohibició de sortir de territori nacional. Fiscalia i la Generalitat l’acusaran dels delictes de desordres públics i d’atemptat contra de l’autoritat, i li demanen cinc anys i mig de presó, però tres anys després dels fets, encara no té data de judici.

Entrada 690
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí