20191016
16 octubre 2019

Els Mossos d’Esquadra disparen un projectil de foam a la fotoperiodista Sira Esclasans durant una protesta postsentència.

Vulneracions:La fotoperiodista cobria una protesta postsentència al carrer Diputació amb la corresponent acreditació quan va ser ferida a la cama per l’impacte d’un projectil de foam disparat per la BRIMO dels Mossos d’Esquadra. Esclasans presenta una querella per la possible comissió d’un delicte de lesions i delicte contra les garanties i drets constitucionals comès per funcionari públic. El Jutjat d’Instrucció número 25 de Barcelona en decreta el sobreseïment provisional i l’arxiu, doncs considera que la querellant no va poder determinar l’agent que va dur a terme el tret i a quin cos policial pertanyia. L’Audiència Provincial de Barcelona en confirma la decisió i la fotoperiodista presenta recurs d’empara al Tribunal Constitucional.

Entrada 692
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí