20230724
24 juliol 2023

Detenen il·legalment Clara Ponsatí a Barcelona per segon cop

Vulneracions:Al matí, Clara Ponsatí anuncia a les xarxes que és a Barcelona. És el primer cop que Ponsatí tornava a Barcelona després que Pablo Llarena, magistrat instructor del Tribunal Suprem a la causa contra els líders de l’1-O, en dictés una nova ordre de detenció, el 21 de juny proppassat. Poc després del piulet a Twitter, els Mossos d’Esquadra comuniquen a la premsa que cerquen Ponsatí. A mig matí, els agents detenen l’eurodiputada al barri de l’Eixample de Barcelona i la porten a la Ciutat de la Justícia. Compareix davant del Jutjat de Guàrdia número 14 i Pablo Llarena decideix de no portar-la a Madrid a declarar. En canvi, el magistrat envia una sèrie de preguntes al jutjat, que Ponsatí no respondrà. Una estona després, surt en llibertat. L’endemà, Llarena tanca la instrucció respecte de Ponsatí. Al setembre, la Fiscalia, abans que els magistrats de la Sala Penal del Tribunal Suprem s’hi pronunciïn, en demana l’obertura de judici oral.

Entrada
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí