20230801
1 agost 2023

Condemnen Carla Costa a un any de presó per les protestes postsentència

Vulneracions:El Jutjat Penal número 5 de Girona la condemna per la seva participació a la marxa de les vies de tren convencional, el 14 d’octubre de 2019. El jutjat la condemna pel delicte de desordres públics. La sentència destaca que unes imatges de vídeo: “evidencien com l’acusada es troba al capdavant d’una massa de persones que circulen caminant per les vies convencionals”. La Fiscalia l’acusava de desordres públics agreujats i li demanava 2 anys i 6 mesos de presó i ADIF demanava 34.000 euros de responsabilitat civil. La sentència, emperò, no la condemna a aquesta indemnització, doncs considera que no queda provat que la jove participés als danys a les vies de l’AVE. La instrucció va començar amb altres dos companys, que també se’ls considerava impulsors de les protestes, però finalment el procediment només va seguir respecte d’ella. Costa ja havia estat encausada abans, en el cas del tall de l’AVE a Girona “21 Raons”, per això, assegura que els Mossos d’Esquadra ja la coneixien. El seu grup de suport anuncia que prepara recurs contra la sentència. Consideren que suposa una criminalització del dret de protesta que se la condemni per caminar per les vies del ferrocarril convencional, uns fets que la sentència mateixa considera com a pacífics.

Entrada
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí