20230809
9 agost 2023

La majoria conservadora de la Secció de Vacances del Tribunal Constitucional desestima el recurs de Carles Puigdemont i Toni Comín contra el seu processament i ordres de detenció nacionals

Vulneracions:Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín havien recorregut les resolucions dictades per l’instructor del Tribunal Suprem en la causa contra els líders de l’1-O Pablo Llarena que en modificaven el processament i en dictaven ordres de detenció nacionals. Ara, la Secció de Vacances del Tribunal, formada per Concepción Espejel, César Tolosa, de tendència conservadora i Laura Díez, desestima el recurs. Els magistrats consideren que tenen competència per a resoldre el recurs, doncs ve donada per la necessitat de resoldre sobre la mesura cautelaríssima que es demana de suspensió d’una resolució judicial que acorda la privació de llibertat. Díez, de tendència progressista, en formula vot particular, a l’entendre que la decisió no és urgent i el recurs d’empara hauria d’haver estat admès. El recurs considera que no s’han vulnerat els drets fonamentals que al·leguen els recurrents. La magistrada del TC María Luisa Balaguer diu en una entrevista que “no es la manera usual” de resoldre un recurs d’aquestes característiques i que pot “suscitar-ne estranyesa”. La Fiscalia recorre contra la decisió i entén que aquesta intervenció de la Secció de Vacances li mancava “cobertura legal”.

Entrada
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí