20230826
26 agost 2023

Detenen quatre independentistes per preparar un boicot contra “la Vuelta”

Vulneracions:Les detencions es duen a terme, a la comarca del Solsonès, per la Brigada Provincial d’Informació de la Policía Nacional. El detinguts, membres des CDR i de Desobediència Civil, són alliberats després de més de 54 hores de detenció. Els investiguen pels delictes d’organització criminal, desordres públics, delicte contra el medi ambient i la seguretat viària. El col·lectiu Alerta Solidària denuncia que no ha pogut accedir a l’expedient policial i no s’han pogut entrevistar amb els detinguts. L’advocada Eva Pous explica que la policia va titllar de “falta de respecte” el fet que els detinguts continuessin parlant-los en català i que les detencions es tracten “d’actuacions preventives”. La policia espanyola, de matinada i amb la presència dels detinguts emmanillats, també escorcolla els domicilis i se n’enduen ordinadors i altres dispositius. El jutge els imposa la mesura cautelar de prohibició d’acostar-se a menys de cinc-cents metres de qualsevol tram de la Vuelta al Principat i en decreta el secret de sumari. Tanmateix, la policia espanyola difon suposades proves contra els detinguts i asseguren que els van detenir “in fraganti”. Setmanes després, l’Audiència Nacional n’arxiva la causa, però segueix oberta als jutjats de Solsona.

Entrada
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí