20221123
23 novembre 2022

Comença el judici a l’Audiència Provincial de Lleida contra Pablo Hasél i deu acusats més per les protestes a Lleida contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, que acabarà amb absolució

Vulneracions:La Fiscalia els acusa dels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat, un delicte de lesions, tres delictes lleus de lesions i un delicte de danys. Els demana les penes de 5 anys i 3 mesos de presó per a 6 dels acusats i 5 anys i 9 mesos per a Hasél, per l’agreujant de reincidència. La fiscal demana també una pena de multa de 3.600 euros i responsabilitat civil per a indemnitzar el Ministeri de l’Interior. 4 dels acusats accepten els fets i se’ls condemna a 9 mesos de presó i una multa de 1.350 euros. Segons el relat de la Fiscalia, els acusats es manifestaven a la Subdelegació del Govern espanyol a Lleida amb la intenció de “menyscabar el correcte funcionament del dispositiu policial desplegat per la protecció de l’edifici, i amb la voluntat d’entrar al mateix”. Al judici, la fiscal diu que no es pot acreditar que cap dels encausats hagués agredit els agents però que: “va haver-hi 4 agents ferits i algú ha de pagar per això”. Les proves presentades per la Guardia Civil són fotografies de la manifestació de definició molt baixa, estelades, un llaç groc gegant i un domàs d’Òmnium Cultural amb la paraula “democràcia”. Pablo Hasél, que actualment compleix condemna a la presó de Ponent, assistirà al judici emmanillat, malgrat que durant el judici li retiraran les manilles, i envoltat de sis Mossos d’Esquadra. El judici s’allargarà fins a l’endemà. Al febrer de 2023, l’Audiència Provincial de Barcelona n’absoldrà els acusats.

Entrada 1129
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí