20221122
22 novembre 2022

Comença el judici a l’Audiència Provincial de Barcelona contra set independentistes que van participar en la mobilització per la investidura fallida de Puigdemont

Vulneracions:



El judici contra set independentistes que es van manifestar a al Ciutadella el 30 de gener de 2018 per la investidura de Puigdemont es celebrarà els dies 22, 23, 29 i 30 de novembre. Més de 30 agents dels Mossos d’Esquadra declararan davant l’Audiència Provincial de Barcelona. La causa compta amb 3 acusacions particulars, malgrat que la Generalitat de Catalunya se n’acabés apartant. Els advocats expliquen que durant les sessions de judici no s’ha aportat cap prova que puguin acreditar cap fet delictiu. L’exvicepresident primer del Parlament de Catalunya Josep Costa declararà com a testimoni que el dia dels fets no veia perillar l’activitat parlamentària, que aleshores estava suspesa. Un dels acusats és Josant, ja condemnat a 6 mesos de presó i 1.400 euros de multa per les protestes del Consell de Ministres a Barcelona el 21-D, és apartat de la causa atès que l’Audiència considera que se l’ha de jutjar en un altre procediment i li assenyalen la data de judici al 16 de juny de 2025. La Fiscalia els demana tres anys de presó pel delicte de desordres públics i atemptat contra l’autoritat i pel delicte lleu de lesions penes de multa i indemnitzacions als Mossos d’Esquadra.

Entrada 1128
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí