20230328
28 març 2023

Clara Ponsatí torna de l’exili i és detinguda il·legalment

Vulneracions:Clara Ponsatí torna al Principat i compareix en roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya. A la roda de premsa, Ponsatí explica que l’objectiu d’aquesta és presentar la web “estatdedret.cat”. Ponsatí afirma que: “No he vingut a fer cap pacte amb l’Estat sinó a denunciar la vulneració sistemàtica dels nostres drets, la passivitat de les institucions catalanes, i la necessitat que les institucions europees deixin mirar cap a una altra banda davant la violació sistemàtica de l’estat de dret a Catalunya. És el que porto fent des que vaig ser escollida al Parlament Europeu.” A la sortida de la roda de premsa, mentre es dirigeix a l’Oficina Europarlamentària del Born, acompanyada del seu advocat Gonzalo Boye, un agent dels Mossos d’Esquadra de paisà se li apropa i, malgrat les advertències de l’eurodiputada sobre la seva immunitat, i després d’ensenyar-li la seva acreditació, la deté il·legalment. L’agent la fa entrar a un cotxe policial, entre crits de protesta de la gent que l’acompanyava, i la porta a la Ciutat de la Justícia. La defensa presenta un habeas corpus per la detenció il·legal. Finalment, Ponsatí surt en llibertat i Llarena la cita a declarar al Tribunal Suprem el proper 24 d’abril.

Entrada 1156
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí