20230322
22 març 2023

Clara Ponsatí porta la Generalitat al TSJC per haver-li negat l’accés a atestats dels Mossos d’Esquadra elaborats per reprimir independentistes

Vulneracions:L’eurodiputada va sol·licitar al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, al febrer de 2022, còpia dels atestats elaborats pels Mossos d’Esquadra arran de manifestacions de 2018 a 2020 al Principat. El Departament d’Interior va desestimar-ne la sol·licitud. Paral·lelament, va presentar una reclamació a la GAIP. La GAIP va estimar la sol·licitud respecte del dret a obtenir la quantia dels procediments penals, però no d’obtenir la còpia dels atestats, atès que no els considera informació pública. La quantia d’atestats era 455. A més, en data 1 de març de 2022, Ponsatí va demanar al Departament d’Interior els procediments penals incoats arran de fets ocorreguts en manifestacions d’entre 2018 i 2021. El Departament d’Interior va comunicar-ne 30. Ponsatí porta als tribunals la resolució de la GAIP. El recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya posa en relleu, entre d’altres coses, la composició anòmala de l’òrgan que va dictar la resolució, la manca de motivació de la resolució, el fet que els atestats són informació pública i, a més, el dret d’accés a la informació pública reforçat que ostenta Clara Ponsatí en tant que eurodiputada. L’eurodiputada, a més, destaca al recurs la necessitat de fiscalització dels poders judicials en un estat de dret.

Entrada 1155
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí