20191205
5 desembre 2019

Un jutjat d’Osca envia a judici Lluís Puig i Santi Vila en el marc del cas de l’espoli de Sixena

Vulneracions:El Jutjat d’Instrucció número 3 d’Osca envia a judici els exconsellers de Cultura de la Generalitat de Catalunya per no haver atès o obstaculitzat l’ordre judicial de trasllat de les 44 obres del Museu de Lleida originàries del Monestir de Sixena. Els acusen d’un delicte de desobediència i, en el cas de Vila, també d’un delicte d’usurpació de funcions judicials. Les obres van ser finalment espoliades per la Guardia Civil, per ordres del conseller de Cultura de facto Íñigo Méndez de Vigo, en el marc de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. L’Ajuntament de Vilanova de Sixena demana per a Santi Vila onze mesos de presó i 162.000 euros de multa i dos anys i nou mesos d’inhabilitació. Per a Lluís Puig demana 66.000 euros de multa i dos anys d’inhabilitació. La Fiscalia demana 5.940 euros de multa pels dos investigats. El jutjat també va imposar una fiança de 88.000 euros a Puig. Al 2022, el jutjat remetrà la causa al Tribunal Suprem després que Puig esdevingui diputat del Parlament de Catalunya, atesa la seva condició d’aforat. El TS enviarà la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i aquest darrer confirmarà la seva competència per jutjar-lo i la competència d’un jutjat ordinari de Barcelona per a jutjar Vila. Al febrer de 2024, el TSJC comunica l’obertura de judici oral contra els dos.

 

Entrada 728
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí