20191128
28 novembre 2019

El TC avala de nou la presó preventiva de Junqueras

Vulneracions:El Ple del Tribunal Constitucional desestima el recurs d’empara d’Oriol Junqueras contra la decisió del magistrat Pablo Llarena de mantenir-lo en presó preventiva el desembre de 2017, quan era el candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, i contra la decisió de la Sala Penal del Tribunal Suprem que avalava la mesura al gener de 2018, quan Junqueras era diputat electe del Parlament de Catalunya. Tres magistrats del TC (Fernando Valdés, Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer) formulen un vot particular: consideren que la restricció al dret de representació política que va suposar la presó preventiva no estava degudament justificada i que per tant s’hauria d’haver concedit l’empara.

Entrada 726
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí