20210915
15 setembre 2021

Torrent i dos exmembres de la Mesa declaren davant el TSJC i Josep Costa no compareix

Vulneracions:L’expresident de la Mesa del Parlament Roger Torrent i els dos exmembres de la Mesa Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado compareixen davant la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret. Tots tres, que estan sent investigats per un presumpte delicte de desobediència per haver permès dues votacions al Ple on es reivindicava el dret a l’autodeterminació i es reprovava la Monarquia, defensen la llibertat d’expressió dels diputats per poder debatre sobre qualsevol cosa i al·leguen que els advertiments del Tribunal Constitucional eren ambigus. El quart membre independentista de l’anterior Mesa, Josep Costa, es nega a comparèixer davant la magistrada perquè “no reconeix l’autoritat del TSJC per jutjar cap acord del Parlament”. El 20 de setembre la magistrada dona trasllat a les parts d’una petició de VOX (l’acusació popular) demanant la detenció de Costa i la Fiscalia adverteix que abans d’ordenar la detenció se l’ha de tornar a citar.

Entrada 966
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí