20210921
21 setembre 2021

L’Audiència de Barcelona envia Alay a judici per un viatge com a observador del referèndum de Nova Caledònia

Vulneracions:Josep Lluís Alay haurà d’anar a judici investigat per uns presumptes delictes de malversació de fons públics i prevaricació pel viatge que va fer a Nova Caledònia com a observador del referèndum d’independència que s’hi va celebrar l’any 2018. L’Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs presentat pel cap de l’oficina del president Puigdemont i ha ratificat les conclusions del Jutjat d’Instrucció 28 de Barcelona. El Jutjat d’Instrucció sosté que hi ha indicis que el viatge va ser pagat amb diners públics malgrat que era un viatge de caràcter personal, i no en relació amb la seva feina com a cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont. La defensa d’Alay, a càrrec de Gonzalo Boye, veu motivacions polítiques en la causa. El cas neix d’una querella de la Fiscalia, que en un principi també anava dirigida contra la secretària general de la Presidència, Meritxell Masó. En aquesta ocasió la causa s’ha arxivat, però per a Alay continua activa. En el cas contra Alay, s’inclou també el cost d’uns peatges per una visita que va fer als presos polítics a la presó de Lledoners.

Entrada 968
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí