20210923
23 setembre 2021

Puigdemont, detingut a l’Alguer

Vulneracions:La policia italiana deté a l’eurodiputat Carles Puigdemont en arribar a Sardenya, on havia viatjat per reunir-se amb autoritats de l’illa i per assistir a la trobada internacional de cultura catalana. La detenció es produeix en execució de l’euroordre emesa per l’instructor de la causa de l’1-O Pablo Llarena i Puigdemont és traslladat a la presó de la ciutat de Sàsser. L’endemà Llarena envia l’euroordre contra Puigdemont a les autoritats judicials italianes, indicant que no es troba suspesa malgrat la presentació de les preguntes prejudicials davant el Tribunal de Justícia de la UE. La tarda del mateix dia 24, el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser deixa en llibertat a Puigdemont sense mesures cautelars i el cita per a una vista el 4 d’octubre. El 27 de setembre Puigdemont retorna a Brussel·les.

Entrada 970
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí