20210928
28 setembre 2021

L’Advocacia de l’Estat demana 14 i 13 anys d’inhabilitació per a l’alcalde de la Ràpita, Joan Caparrós, i el tinent d’alcalde, Albert Salvadó, pel referèndum de l’1-O

Vulneracions:L’Advocacia de l’Estat demana aquestes penes en el marc de la causa seguida davant del Jutjat d’Instrucció número 4 d’Amposta, a instàncies de la Fiscalia, per l’actuació de Caparrós i Salvadó en l’organització del referèndum de l’1-O. Les penes que demana l’Advocacia de l’Estat al seu escrit d’acusació superen les de la Fiscalia, atès que els acusa del delicte de prevaricació a banda del de desobediència. Ambdues acusacions demanen també penes de multa. Caparrós ja havia estat citat a declarar al 2017 en el marc de la instrucció donada per l’aleshores Fiscal General de l’Estat José Manuel Maza d’investigar 712 alcaldes que van donar suport al referèndum de l’1-O. El mateix jutjat investiga també agents de la Guardia Civil per les càrregues d’aquell dia a la Ràpita.

Entrada 972
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí