20190321
21 març 2019

Torra mira d’esquivar la prohibició de les mostres de suport als presos polítics en edificis públics

Vulneracions:Arran de l’informe del Síndic de Greuges que recomana a la Generalitat retirar els llaços grocs d’edificis públics en campanya electoral tal i com havia requerit la Junta Electoral Central, Quim Torra decideix tapar la pancarta amb un llaç groc i el lema “Llibertat presos polítics i exiliats” amb una pancarta amb el mateix lema però amb un llaç blanc i una franja vermella. La JEC però considera que això no dona compliment als seus requeriments i requereix al conseller d’Interior perquè abans de les 15 hores del 22 de març els Mossos d’Esquadra retirin d’edificis públics de la Generalitat estelades, llaços grocs o blancs, pancartes, cartells, etc. amb imatges o expressions “partidistes”. També decideix iniciar un expedient sancionador contra Torra i dona trasllat a la Fiscalia del procediment perquè analitzi la possible responsabilitat penal del president. El 26 de març, el Tribunal Suprem denega la suspensió cautelar de l’ordre de la JEC que havia demanat Torra.

Entrada 588
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí