20200602
2 juny 2020

L’Organització Mundial Contra la Tortura demana anul·lar la condemna a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

Vulneracions:En una carta dirigida al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, a la fiscal general de l’Estat, al president del TC i a l’advocacia de l’Estat, el secretari general de l’organització, Gerald Staberock, reclama a l’Estat espanyol l’anul·lació de les condemnes del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, per ser “desproporcionades”, que se suspengui l’execució de les sentències fins que el Tribunal Constitucional resolgui els recursos d’empara i que es reformi el delicte de sedició. A la carta, el secretari de l’organització constata que la sentència de l’1-O es va produir després de dos anys de detencions “arbitràries” i constata que, enlloc del Tribunal Suprem, el procediment hauria d’haver tingut lloc en un tribunal a Catalunya, que és on es van produir els fets.

Entrada 790
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí