20200608
8 juny 2020

Es reprèn el judici contra la cúpula dels Mossos pels fets del 20-S i de l’1-0 suspès a causa de la crisi sanitària del coronavirus

Vulneracions:



La Fiscalia presenta les seves conclusions definitives on rebaixa l’acusació contra el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, l’exdirector dels Mossos, Pere Soler, i l’exsecretari general d’interior, Cèsar Puig, i passa d’acusar-los d’un delicte de rebel·lió a un de sedició. Així mateix, la pena de presó i inhabilitació demanades passen d’11 a 10 anys. Alternativament, demana una condemna per desobediència amb una pena d’un any i vuit mesos d’inhabilitació per a Trapero, Soler i Puig i una multa de 60.000 euros i d’un any d’inhabilitació. En el cas de la intendent dels Mossos, Teresa Laplana, la Fiscalia manté l’acusació de sedició i la petició de pena de 4 anys de presó, així com una multa de 30.000 euros. El 17 de juny acaba el judici i queda vist per sentència.

Entrada 792
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí