20200612
12 juny 2020

La Fiscalia demana penes de fins a 7 anys i 3 mesos de presó per als 9 de Lledoners

Vulneracions:La petició es du a terme en el marc de la causa oberta al Jutjat d’Instrucció número 8 de Manresa per presumptes delictes d’atemptat contra els agents de l’autoritat, desordres públics i lesions contra 9 de les persones que van protestar l’1 de febrer de 2019 pel trasllat dels presos de l’1-O de Lledoners a Madrid a fi que poguessin assistir al judici del Tribunal Suprem. Les diligències s’obren arran d’un atestat dels Mossos d’Esquadra després que aquests identifiquessin als investigats. La Fiscalia demana 7 anys i 3 mesos de presó per a tres d’ells i 3 anys per a la resta. La Generalitat, que també es troba personada a la causa com a acusació particular, demana 15 mesos de presó per les lesions que al·leguen haver rebut els Mossos d’Esquadra. Els acusats rebutgen la conformitat i van a judici. A més, dos dels acusats, Eduard Garzón i David Budria, són també dos dels membres del CDR detinguts el 23 de setembre de 2019 en l’Operació Judes, i segueixen investigats a l’Audiència Nacional.

Entrada 794
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí