20200615
15 juny 2020

Ajornat el judici a Josant, acusat per la manifestació del 21-D i del 30-G

Vulneracions:El judici contra el vilanoví Josant s’havia de celebrar el 16 de juny però finalment ha quedat ajornat pels efectes de la pandèmia en els calendaris i les agendes dels jutjats. Josant es va manifestar davant del Parlament el 30 de gener de 2018 en suport a la investidura de Carles Puigdemont però no se’l va indentificar el dia d’aquesta mobilització sinó durant les protestes convocades pels CDR en contra de la celebració del Consell de Ministres a la Llotja de Mar de Barcelona, el 21-D, és a dir, posteriorment als fets del 30-G. Va ser alliberat amb carrecs l’endemà del 21-D. La Fiscalia i la Generalitat l’acusen dels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i temptativa de furt, i demanen fins a 4 anys de presó. El judici no queda vist per sentència fins al 9 de març de l’any vinent. La Generalitat acaba rebaixant l’acusació retirant els càrrecs de desordres públics i s’iguala a l’acusació de la Fiscalia.

Entrada 795
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí