20190117
17 gener 2019

L’Audiència Nacional reobre la causa contra Josep Lluís Alay, Jami Matamala i els dos Mossos que acompanyaven Puigdemont a Alemanya

Vulneracions:El jutge d’instrucció de l’Audiència Nacional havia arxivat provisionalment el cas al considerar que els fets no podien ser un delicte d’encobriment perquè els acompanyants no podien saber que s’havia reactivat l’euroordre contra Puigdemont. La Sala Penal de l’AN ha donat la raó a la Fiscalia, que havia recorregut l’arxivament en considerar que tant els amics de Puigdemont –Alay i Matamala-, com els dos Mossos, coneixien “necessàriament” la situació de “fugit de la justícia” de Puigdemont quan l’acompanyaven dins el cotxe en el seu viatge de retorn a Brussel·les des de Finlàndia. A l’agost de 2020, el jutge arxiva la causa contra Alay i Matamala al considerar que no eren funcionaris, que no havien conduït el vehicle i que no havien proporcionat a Puigdemont cap altra ajuda en aquest sentit.

Entrada 554
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Cossos policials
Institucions

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí