20210730
30 juliol 2021

L’Audiència de Barcelona condemna Pol Serena a 1 any de presó per la seva participació a la vaga general contra el judici del procés

Vulneracions:L’activista mataroní i membre de Jovent Republicà és condemnat a 1 any de presó i 200 euros de multa per haver llençat, segons el condemnat, dues ampolles de plàstic buides contra la línia policial dels Mossos d’Esquadra i per haver baixat a les vies del tren per, “de manera concertada (…) atemptar contra la pau pública” durant les vaga convocada per la Intersindical-CSC. Fiscalia també l’acusa d’haver llençat “tota mena d’objectes” com “dues llaunes de cervesa i una ampolla d’aigua” contra els agents. Serena considera que la sentència és un muntatge policial fet “sense proves, sense vergonya i sense sentit comú”. Fiscalia sol·licitava 8 anys de presó contra ell pels delictes de desordres públics, lesions i atemptat contra l’autoritat. L’altre acusat, Alejandro Luther, ha quedat absolt perquè els Mossos van declarar, al final del judici, no poder-lo identificar en els fets, i la seva participació a la manifestació no ha pogut ser provada. Fiscalia va acabar retirant l’acusació després d’haver demanat 8 anys de presó contra ell.

Entrada 958
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí