20190117
17 gener 2019

La Policía Nacional deté 16 persones a Girona per la seva participació en el tall de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de 2018

Vulneracions:La policia espanyola considera que podrien haver comès un delicte de desordres públics. Dos dels detinguts són els alcaldes de Celrà, Dani Cornellà i de Verges, Ignasi Sabater, tots dos de la CUP. Entre els detinguts, també hi ha el fotoperiodista Carles Palacios. El mateix dia, tots surten en llibertat amb càrrecs. Pocs dies després, la defensa dels detinguts anuncia que denunciaran la policia espanyola per detencions irregulars i lesions. A més, denuncien que els agents anaven amb passamuntanyes i no es van identificar durant la detenció. La denúncia per detenció il·legal pren cos quan, a més, trascendeix que el jutjat de Girona que investigava el cas ja havia sobresegut provisionalment el cas en el moment de les detencions perquè no era possible identificar els responsables degut a la baixa qualitat de les imatges. Malgrat aquest sobreseïment provisional, el cas es torna a obrir.

Entrada 555
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Cossos policials
Organitzacions

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí