20181008
8 octubre 2018

La Mesa del Parlament suspèn definitivament els diputats de JxCat encausats per l’1-O

Vulneracions:La Mesa del Parlament es reuneix abans de la represa del debat de política general suspès el 4 d’octubre i rebutja definitivament amb els vots d’ERC i del PSC la delegació de vot dels diputats de JxCat suspesos en el marc de la causa de l’1-O (Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez). D’aquesta manera, la Mesa fa seu l’informe que els lletrats del Parlament havien presentat el dia anterior a petició de la Mesa. JxCat manté la seva negativa a designar substituts de manera que els diputats suspesos queden privats d’exercir el seu vot. Turull, Rull i Sànchez ja no el recuperaran perquè al maig de 2019 renuncien a l’escó per entrar al Congreso. Per altra banda, Puigdemont recuperarà els seus drets de diputat després de la sentència de la causa, a l’octubre de 2019. El 9 de gener de 2019, Puigdemont presenta un recurs d’empara al Tribunal Constitucional contra la decisió de la Mesa.

Entrada 521
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí