20181004
4 octubre 2018

JxCat es nega a substituir els diputats suspesos per la causa de l’1-O

Vulneracions:El portaveu de JxCat Albert Batet presenta un escrit a la Mesa del Parlament indicant que els diputats de JxCat suspesos en el marc de la causa de l’1-O (Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez) mantenen la delegació de vot anterior a la suspensió enlloc de designar un substitut com han fet els diputats suspesos d’ERC (Oriol Junqueras i Raül Romeva). Després que els lletrats expressessin dubtes sobre la validesa d’aquesta decisió, la Mesa no accepta la delegació i no es dona inici a la darrera jornada del debat de política general, on s’havien de votar les propostes de resolució dels grups. JxCat i ERC negocien durant hores i finalment acorden una fórmula per a la delegació del vot dels diputats de JxCat suspesos. La Mesa l’aprova tot i el rebuig dels lletrats del Parlament. Ciudadanos, PSC i PP demanen la convocàtoria d’una junta de portaveus i presenten peticions de reconsideració a la Mesa. Finalment, a altes hores de la nit, el president del Parlament Roger Torrent suspèn el debat de política general.

Entrada 518
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí