20181002
2 octubre 2018

El Parlament vota l’acord entre JxCat i ERC respecte la suspensió dels diputats encausats per l’1-O

Vulneracions:El Ple del Parlament de Catalunya vota una solució de compromís respecte als efectes de la suspensió dels diputats processats per rebel·lió en la causa contra els líders de l’1-O (Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Sànchez). Després d’un tens debat, el Ple vota un dictamen de la Comissió de l’Estatut dels Diputats que proposa d’una banda acordar la suspensió i de l’altra permetre que els diputats suspesos puguin designar un altre diputat a fi que exerceixi els seus drets parlamentaris. En separar la votació en dos punts, els grups independentistes poden rebutjar la suspensió i a la vegada aprovar el mecanisme de designació d’un diputat substitut amb els vots de JxCat, ERC i En Comú Podem. Ciudadanos, el PSC i el PP no participen en la votació. A la tarda, Quim Torra obre el primer debat de política general de la XII legislatura. L’endemà, els diputats d’ERC suspesos designen al també diputat Sergi Sabrià perquè els substitueixi mentre duri la suspensió. No ho fan els diputats suspesos de JxCat que entenen que no els cal fer-ho perquè el Ple ha rebutjat la seva suspensió.

Entrada 517
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí