20240425
25 abril 2024

Jutgen en Billy per la seva participació a les protestes contra la detenció de Pablo Hasél

Vulneracions:Van detenir en Billy al febrer de 2021 mentre tornava cap a casa de la manifestació contra la detenció de Pablo Hasél i dos agents de la policia secreta el van agredir. Va passar dues nits detingut i al juny del mateix any el van tornar a detenir per una segona causa. El judici que es celebra avui és per la primera. Per aquesta, la Fiscalia li demana cinc anys de presó pels delictes de desordres públics continuats, danys mitjançant incendi i atemptat contra l’autoritat. A la segona causa, la Fiscalia li demana set anys i quatre mesos de presó per desordres públics i danys mitjançant incendi. L’acusen també d’haver dirigit les manifestacions. El jove ha hagut d’anar compareixent als jutjat tot aquest temps per a signar. A la sortida del judici, el col·lectiu Alerta Solidària anuncia que han tombat les acusacions de disturbis comesos en diferents dies, segons la versió dels Mossos d’Esquadra, i condemnen en Billy per desordres públics i atemptat contra l’autoritat. La pena queda suspesa i en Billy evita l’entrada a presó.

Entrada
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí