20240226
26 febrer 2024

Absolen 4 manifestants dels Bages encausats per les protestes postsentència

Vulneracions:En el marc de les Marxes per la Llibertat de 2019 de les protestes postsentència, organitzades per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, a Manresa, els Mossos d’Esquadra van fer identificacions aleatòries després de la intervenció violenta per part de la BRIMO i l’ARRO. Els agents van identificar 4 persones que van ser encausades per desordres públics, atemptat contra l’autoritat, danys i lesions, sense cap prova, només amb la paraula de la BRIMO. La Generalitat de Catalunya i la Fiscalia els demanava 7 anys per tres d’ells i 10 anys i mig de presó per a un altre. El judici es va celebrar entre 29 i 30 de gener, 4 anys i mig després dels fets, i acaben absolts.

Entrada
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí