20240530
30 maig 2024

El Congrés espanyol aprova la Llei d’Amnistia

Vulneracions:S’aprova la Llei d’Amnistia amb 177 vots a favor (PSOE, Sumar, ERC, Junts, PNB, Bildu i BNG) i 172 en contra (PP, VOX, UPN i CC) i cap abstenció. S’aprova després que el Senat la rebutgés. Unes hores després de l’aprovació de la llei, els fiscals de Tribunal Suprem s’oposen a la seva aplicació pel que fa als líders de l’1-O condemnats o processats per malversació (Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva). Dies abans, es fa públic que un grup de jutges ha anat enviant una guia que, entre d’altres coses, facilita formularis per a elevar qüestions d’inconstitucionalitat o qüestions prejudicials al Tribunal Constitucional i al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per a paralitzar la llei.

Entrada
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí