20230428
28 abril 2023

Gonzalo Boye presenta incident de nul·litat d’actuacions contra la denegació de l’habeas corpus de Clara Ponsatí

Vulneracions:El dia de la detenció il·legal de Clara Ponsatí, Gonzalo Boye va presentar un habeas corpus, un procediment on es demana la immediata compareixença judicial d’una persona a fi que un jutge decideixi sobre la legalitat de la detenció. El Jutjat d’Instrucció número 4 de Barcelona, en funcions de guàrdia en aquell moment, el va denegar i va dir que l’instructor de la causa contra els líders de l’1-O al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, n’havia ordenat la detenció. Ara, Boye presenta davant del mateix jutjat un incident de nul·litat d’actuacions. Hi demana que s’anul·li aquesta denegació i es presentin una sèrie de qüestions prejudicials al TJUE. Vol que es pregunti al TJUE si és possible la detenció de l’eurodiputada, sense haver-se obtingut suplicatori previ al Parlament Europeu, sobre la competència del Suprem i sobre l’abast de la seva immunitat.

Entrada 1166
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí