20230426
26 abril 2023

Comença el judici contra dos joves i en Dren, detingut durant les protestes postsentència, que acabarà absolt

Vulneracions:El judici es celebra els dies 26, 27 d’abril i 3 de maig a l’Audiència Provincial de Barcelona. La Fiscalia li demana 4 anys i 9 mesos de presó pels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i una indemnització a un agent dels Mossos d’Esquadra de 750 euros per lesions lleus. En Dren va ser detingut, se’n va decretar presó provisional i va sortir-ne al cap d’un mes. En Dren va a judici amb dos altres joves. Per una banda, en Joan, a qui se li demana 7 anys i 9 mesos de presó, i acabarà acceptant una pena de 2 anys i 4 mesos. Per altra banda, en Marc, a qui se li demana 2 anys i 7 mesos de presó i que va demanar participar amb un procés de Justícia Restaurativa amb dos agents dels Mossos d’Esquadra, que va indemnitzar amb 10.000 euros, i acceptarà una pena de 9 mesos de presó. El 2 de juny, els grup de suport d’en Dren i Alerta Solidària comuniquen que en Dren ha estat absolt. La sentència estableix que no existia cap vincle entre els tres acusats i que la tramitació i l’enjudiciament conjunt és de dubtosa legalitat. A més, el Ministeri Fiscal es basà només en la declaració d’un mosso, que l’Audiència no considera imparcial.

Entrada 1164
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Cossos policials
Esdeveniments polítics
Institucions
Organitzacions
Persones

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí