20210216
16 febrer 2021

Es convoquen centenars de manifestacions de protesta per la detenció de Hasél arreu del país

Vulneracions:Es convoquen centenars de manifestacions de protesta per la detenció de Hasél arreu del país. Les manifestacions arran de la detenció del cantant es produeixen a Barcelona, Lleida, Tarragona i altres ciutats catalanes durant una setmana consecutiva. Es produeixen moments de molta tensió entre manifestants i antiavalots. Els agents de la Policia espanyola disparen amb pilotes de goma per dissuadir els manifestants malgrat que aquest mètode hagi estat prohibit pel Parlament de Catalunya. La policia deté 35 persones a Barcelona, 1 a Lleida i 2 a Tarragona. Les jornades de protestes acaben amb 148 detinguts arreu del territori. Onze persones entren a presó preventiva arran de les protestes, de les quals 7 aniran quedant en llibertat durant els següents setmanes i mesos. A 8 d’aquestes persones se les investiga per la seva suposada vinculació amb l’incident en què alguns manifestants van cremar un cotxe de la Guàrdia Urbana amb un agent dins, que va sortir-ne il·lès. Els altres tres manifestants que van ser posats en presó preventiva i després deixats en llibertat són l’escocès William Aitken, en Carles de Sants, i en Cristian Mestre, detingut a Granada.

Entrada 878
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí