20180705
5 juliol 2018

El TSJC prohibeix a l’Ajuntament de Sant Cugat col·locar una bandera estelada en una plaça

Vulneracions:Societat Civil Catalana havia requerit a l’Ajuntament retirar l’estelada. Davant la negativa de l’Alcaldia, l’associació interposa recurs, i el Jutjat Contenciós-Administratiu número 2 de Barcelona li dona la raó i ordena la retirada de la bandera. L’Ajuntament recorre davant el TSJC, que reitera la prohibició. El TSJC considera que penjar l’estelada suposa una privatització i ocupació permanent de l’espai públic i vulnera els principis d’objectivitat i neutralitat institucional. A més, el TSJC considera que l’acció no s’empara dins del marc de la llibertat d’expressió. L’Ajuntament ja havia traslladat l’estelada des d’on es trobava, de la plaça Lluís Millet, a la plaça Octavià després de la decisió del Jutjat Contenciós-Administratiu número 2. No obstant, l’Ajuntament acaba retirant l’estelada al febrer de 2017 després que el Jutjat torni a obligar-los a despenjar-la en una segona sentència.

Entrada 489
Vols cercar més casos?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Organitzacions

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí