20180709
9 juliol 2018

Llarena finalitza el sumari contra els líders de l’1-O

Vulneracions:El magistrat Pablo Llarena conclou el sumari de la causa contra els líders de l’1-O i declara que la interlocutòria de processament respecte de tots els processats llevat de Toni Comín i Meritxell Serret és ferma. Per tant, Llarena dóna la raó a Comín i Serret que havien al·legat que no estaven personats al procediment quan es va dictar. Declara també la suspensió dels processats que són diputats del Parlament (Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Sànchez), llevat de Comín, en base a l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal, que permet suspendre els processats empresonats per terrorisme o rebel·lió dels seus càrrecs públics. Llarena estableix que la Mesa del Parlament té l’obligació d’adoptar les mesures necessàries per fer efectiva la suspensió i deixa en mans del Parlament que els diputats suspesos siguin substituïts de manera “plena” però “temporal” per altres membres del seu grup parlamentari. D’altra banda, l’instructor declara en rebel·lia a Puigdemont, Comín, Ponsatí, Puig, Serret, Rovira i Gabriel, és a dir, els exiliats, perquè no s’estan presentant davant del jutjat. Per tant, queda en suspensió la causa contra ells. Puigdemont, Junqueras, Turull, Romeva, Rull i Sànchez recorren en apel·lació contra la seva suspensió com a diputats.

Entrada 491
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí