20221118
18 novembre 2022

El TSJC obre judici oral contra Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga per l’1-O

Vulneracions:El TSJC obre judici oral contra l’exsecretari general de Vicepresidència i Economia i Hisenda, l’exsecretari d’Hisenda, que actualment són diputats d’ERC al Parlament de Catalunya. El TSJC els obre judici oral pels delictes de prevaricació, malversació i revelació de secrets en relació a l’organització del referèndum de l’1-O. També obre judici oral contra Natàlia Garriga, que al 2017 era Directora de Serveis depenent de la Secretaria General del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, i ara és actual consellera de Cultura, pel delicte de desobediència. El 14 de febrer, la Fiscalia acusa Jové i Salvadó de desobediència, malversació de fons públics i prevaricació i a Garriga de desobediència. Per a Jové, demana 7 anys de presó i penes d’inhabilitació que sumen 32 anys, així com pena de multa. Per a Salvadó, demana 6 anys i 3 mesos de presó, penes d’inhabilitació que sumen fins a 27 anys i 3 mesos i pena de multa. També els demana indemnitzacions. Per a Garriga, demana un any d’inhabilitació i pena de multa. Al 2024, el TSJC assenyala data de judici entre el 27 de setembre i el 29 de novembre, després que s’ajornés el 10 d’abril.

Entrada 1125
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí