20190614
14 juny 2019

El TS no permet a Junqueras prendre possessió de la seva acta d’europarlamentari i Llarena rebutja retirar l’ordre de detenció contra Puigdemont i Comín

Vulneracions:La Sala Penal del Tribunal Suprem no autoritza a Oriol Junqueras (ERC), en presó preventiva en la causa de l’1-O, a assistir a l’acatament de la Constitució que la Junta Electoral Central ha fixat per al dia 17 de juny per als eurodiputats electes. El Tribunal indica que permetre a Junqueras acatar la Constitució obligaria a permetre-li acudir a la sessió constitutiva del Parlament Europeu a Brussel·les (sic) el que posaria en perill la causa: d’una banda, perquè Junqueras sortiria de territori espanyol i, de l’altra, perquè a Brussel·les hi resideix Carles Puigdemont. Junqueras presenta un recurs de súplica davant la mateixa Sala. De la seva banda, el jutge instructor de la causa, Pablo Llarena, denega la petició de Carles Puigdemont i Antoni Comín de retirar l’ordre nacional de detenció vigent en contra d’ells en base a la immunitat de la que gaudeixen com europarlamentaris. Per Llarena, la condició d’eurodiputat només s’adquireix una vegada complimentats una sèrie de tràmits, inclòs l’acatament de la Constitució. Al novembre, la Sala confirmarà la posició de Llarena i Puigdemont i Comín presentaran un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional.

Entrada 640
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí