20190617
17 juny 2019

La JEC declara que Puigdemont, Junqueras i Comín no són eurodiputats

Vulneracions:Se celebra l’acte d’acatament de la Constitució dels eurodiputats electes davant la Junta Electoral Central, que no accepta l’acatament a distància, a través de representants, de Carles Puigdemont i Antoni Comín. La JEC envia al Parlament Europeu el llistat d’eurodiputats escollits a Espanya sense incloure’ls ni a ells ni a Oriol Junqueras, a qui el Tribunal Suprem no ha permès acudir a l’acatament. D’altra banda, dos membres de la JEC (Andrés Betancor i Antonio Jesús Fonseca-Herrero) emeten vots particulars perquè consideren que no s’hauria d’haver acceptat l’acatament de la diputada d’ERC Diana Riba, per incloure les expressions “pel dret a l’autodeterminació” i “per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats“. El 20 juny, la JEC declara vacants els escons de Junqueras, Puigdemont i Comín i comunica al Parlament Europeu que no han adquirit la condició d’eurodiputats. Puigdemont i Comín recorreran les decisions de la JEC davant la Sala del Contenciós del Tribunal Suprem i, un cop confirmades per aquesta al juny del 2020, en empara davant del Tribunal Constitucional. El 22 de juliol, la JEC denegarà també a Junqueras la possibilitat de dur a terme l’acatament a distància. Junqueras també ho recorre davant la la Sala del Contenciós del TS i un cop confirmada la decisió de la JEC, el març del 2021, en empara davant del TC.

Entrada 641
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí