20220329
29 març 2022

El Tribunal Suprem condemna tres persones per haver estripat la bandera espanyola a la UAB

Vulneracions:El Tribunal Suprem condemna els tres estudiants, activistes a penes de multa de fins a 2.160 euros en cassació després que l’Audiència Provincial de Barcelona els hagués absolt. L’associació Societat Civil Catalana exerceix l’acusació particular del cas, ja que la bandera es va estripar a una carpa de l’associació a la Plaça Cívica de la UAB. El Tribunal Suprem considera que la bandera és un símbol d’unitat política i l’essència com a Nació, que “si la bandera ens representa a tots, l’ofensa és igualment a tothom” i que esquinçar la bandera un acte de clara ofensa i repulsa, d’ultratge, davant el que significa aquest símbol d’Espanya, deixant-lo en condicions de ser trepitjat a terra. El Tribunal considera que esquinçar la bandera d’Espanya no s’empara en el marc del dret a la llibertat d’expressió.

Entrada 1033
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí