20200303
3 març 2020

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea rebutja l’extradició automàtica del raper Valtònyc

Vulneracions:L’Audiència Nacional havia demanat l’extradició “automàtica” de Josep Valtònyc pel delicte d’enaltiment del terrorisme pel contingut de les seves cançons i el Tribunal d’Apel·lació de Gant havia preguntat al TJUE si això era possible tenint en compte que la pena per aquest delicte quan es van cometre els fets (el 2012) era de menys de 3 anys (el mínim requerit segons la normativa europea). La pretensió de l’Audiència Nacional es basa en el fet que al 2015 es va modificar el Codi Penal espanyol per allargar la pena per aquest delicte fins als 3 anys, però el TJUE conclou que admetre l’extradició automàtica suposaria aplicar retroactivament la llei penal, és a dir, cometre una greu vulneració del dret a un judici just.

Entrada 780
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí