20200227
27 febrer 2020

L’Audiència de Barcelona absol 12 dels 13 membres dels CDR que es van encadenar a les escales del Palau de Justícia de Barcelona

Vulneracions:El judici, celebrat el 5 i 6 de febrer, ha conclòs amb l’absolució dels activistes que van protestar al febrer de 2018 contra l’aplicació del 155 i per exigir l’alliberament dels presos polítics de l’1-O. L’Audiència de Barcelona argumenta que l’acusació és “absolutament desproporcionada” perquè no hi van haver actes violents que justifiquin un delicte penal, tal i com havien confirmat els Mossos d’Esquadra. La Fiscalia, que demanava 2 anys i mig de presó per un presumpte delicte de desordres públics per a 11 dels acusats i un any de presó per als altres dos per desobediència i resistència greu a l’autoritat, recorre la decisió al TSJC. Dels 13 membres dels CDR acusats, en David Vallhonrat de Matadepera no havia participat al judici oral i per aquest motiu no se l’absol.

Entrada 779
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí