20210629
29 juny 2021

El Tribunal de Comptes reclama fiances milionàries per l’acció exterior de la Generalitat del 2011 al 2017

Vulneracions:El Tribunal de Comptes comunica l’acta de liquidació provisional que dona per tancada la instrucció del procediment i reclama fiances milionàries per l’acció exterior de la Generalitat entre 2011 i 2017. L’acta afecta a 34 encausats dels governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont. A aquests darrers, se’ls demana gairebé 3, i 2 milions d’euros, respectivament. El Tribunal demana les quantitats més altes, però, a l’exsecretari general del Diplocat, Albert Royo (uns 3,8 milions d’euros) i l’exinterventora general de la Generalitat Mireia Vidal (3,3 milions d’euros). Després de la celebració de la vista, els afectats tenen quinze dies per a pagar les fiances. A més, denuncien que el Tribunal de Comptes ha donat només tres hores als representants legals per llegir-se les 504 pàgines de l’informe, i després deu minuts a cadascú d’ells per presentar-ne al·legacions. Altres afectats per les fiances són els exconsellers d’Economia Oriol Junqueras i Andreu Mas-Colell, l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva, l’exsecretari d’Exteriors Aleix Villatoro, l’exconseller de Presidència Francesc Homs, els exsecretaris generals de Presidència Joaquim Nin i Jordi Vilajoana, l’exinterventora de la Generalitat Rosa Vidal, i delegats de la Generalitat a diversos països. Al novembre de 2023, el tribunal comença el judici i fa públic, el 29 de maig de 2024, un dia abans que es preveu que s’aprovi la Llei d’Amnistia, que el cas està vist per sentència. La fiscalia reclama una responsabilitat comptable de 3,2 milions d’euros i Societat Civil Catalana de 4,9.

Entrada 945
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí