20200128
28 gener 2020

El Tribunal de Comptes quantifica en 4,1 milions la responsabilitat comptable per les despeses de l’1-O

Vulneracions:El Tribunal de Comptes dicta l’acta de liquidació provisional en el marc de la instrucció del procediment per determinar la responsabilitat comptable per les despeses incorregudes per la Generalitat en l’organització de l’1-O, que xifra provisionalment en 4,1 milions d’euros, i reclama el dipòsit d’una fiança als 28 presumptes responsables: els expresident i vicepresident Puigdemont i Junqueras i els 12 exconsellers de l’1-O (Turull, Romeva, Comín, Rull, Forn, Bassa, Ponsatí, Borràs, Puig, Mundó, Serret, Vila), la també exconsellera Neus Munté i 13 alts càrrecs de l’executiu de 2017, inclosos Josep Maria Jové i Albert Royo. La Caixa de Solidaritat activa una campanya per fer front a la nova fiança i el 19 de febrer diposita 1,9 milions d’euros, que sumats als ja dipositats pel mateix concepte davant el Tribunal Suprem, sumen els 4,1 milions requerits. El Tribunal de Comptes havia acceptat que es dipositessin les fiances amb els imports consignats tant al Suprem com al Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona per l’organització del referèndum, però el jutjat 13 reté l’import i no el fa arribar al Tribunal de Comptes.

Entrada 762
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí