20200131
31 gener 2020

Ponsatí és reconeguda oficialment com a eurodiputada i el Suprem demana que s’aixequi la immunitat

Vulneracions:El Parlament Europeu emet una notificació indicant que “pren nota” de l’elecció dels cinc eurodiputats de l’Estat espanyol que han esdevingut eurodiputats arran de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, que inclou Clara Ponsatí. El 3 de febrer, el magistrat instructor de la causa de l’1-O, Pablo Llarena, resol el recurs que Ponsatí havia presentat contra l’ordre nacional de detenció i l’euroordre. El magistrat reconeix que Ponsatí és eurodiputada i demana la retirada de la seva immunitat, però es nega a retirar l’ordre nacional i demana a la justícia escocesa que continuiï el procediment d’extradició, ja que entén que la immunitat ja no aplica al Regne Unit després del Brexit. Ponsatí recorrerà aquesta decisió i també qüestionarà la competència del Suprem per a jutjar-la.

Entrada 764
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí