20220627
27 juny 2022

El Tribunal Constitucional anul·la la delegació del vot de Lluís Puig al Parlament de Catalunya

Vulneracions:El Tribunal Constitucional anul·la els acords de 25 i 26 març de 2021 de la Mesa del Parlament de Catalunya sobre admissió de delegació de vot al diputat de Junts per Catalunya Lluis Puig, arran d’un recurs d’empara del PSC. La Mesa del Parlament de Catalunya acorda el 5 de juliol de mantenir la delegació del vot de Puig acordada el 19 d’octubre de 2021 i ho confirma el dia 6. El PSC torna a presentar-ne recurs d’empara i el TC n’anul·la els acords. Al 18 d’abril de 2023, la Mesa del Parlament de Catalunya acorda la regulació transitòria del vot telemàtic fins a la reforma del Reglament del Parlament de Catalunya i n’aprovaran el vot telemàtic per a Lluís Puig fins a 31 de juliol de 2023. El PSC torna a presentar-ne recurs i, al juny de 2024, TC torna a anul·lar-ne els acords. La nul·litat dels acords no es comunica als actes que hagin pogut adoptar-se durant el temps que va estar vigent aquesta habilitació.

Entrada 1068
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí