20190522
22 maig 2019

El TC no anul·la el càstig a Jordi Sànchez pels missatges de la campanya del 21-D

Vulneracions:El Ple del Tribunal Constitucional inadmet el recurs de Jordi Sànchez en contra de la sanció imposada per la Comissió disciplinària de Soto del Real, consistent en no poder sortir al pati durant 30 dies, per haver gravat un missatge telefònic per a un míting de JxCat en les eleccions catalanes de 2017. Per primera vegada es trenca la unanimitat del ple en els recursos d’empara dels presos: tres magistrats (Fernando Valdés, Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer) entenen que el recurs s’hauria d’haver admès i consideren que la majoria del ple ha optat per inadmetre’l “per evitar que el Tribunal s’hagués de pronunciar sobre el fons dels drets fonamentals invocats a la demanda. De ben segur en consciència de que s’hagués tractat d’un pronunciament estimatori […]”. Unes setmanes després, i davant les pressions de la resta de membres del tribunal, els tres magistrats “corregeixen” el seu vot particular, esborrant el paràgraf on indicaven que el ple havia optat per inadmetre el recurs per evitar pronunciar-se sobre el fons de l’assumpte.

Entrada 628
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí